Секретарю міської ради

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Кіровська загальноосвітня школа I-III ступенів № 2

Кіровської міської ради Луганської області

кв. 60 років Жовтня, 23, м. Кіровськ, Луганська обл., 93800, Україна  тел.: (06446) 4-10-40,

 

                 Секретарю міської ради

Свістухіну Є.В.

            ЗВЕРНЕННЯ

 

Ради Кіровської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2 про неправомірні дії державних установ стосовно російської мови

За численними проханнями батьків, учителів, учнів до Вас звертається Рада  Кіровської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 2.

Ми вважаємо, що дії Міністерства освіти і науки України стосовно запровадження складання тільки українською мовою зовнішнього незалежного оцінювання випускників загальноосвітніх навчальних закладів є неправомірними.

Пунктом № 4 наказу МОН № 570 від 26 червня 2009 р.”Про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2010 році”, грубо порушується ст.10 Конституції України.

Складання тестів українською мовою та використання словників значно збільшить час на переклад термінів, тому тестові бали не будуть відповідати рівню знань наших випускників.

Шановний Єгоре Валентиновичу! Просимо Вас звернутись до відповідних структур з вимогами забезпечити безумовне дотримання Конституції України у частині права російськомовного населення на вивчення, спілкування та вільне функціонування російської мови.

Ми дуже сподіваємось на Вашу допомогу.

 

Схвалено рішенням  Ради школи

від 29 січня 2010 року № 4

 

Голова Ради школи                                                 Л.І.Костомарова

0 коммент.:

Отправить комментарий